Lichtgewicht rollator kopen? Dit zijn de beste opties!

Wil je een rollator makkelijk kunnen meenemen en tillen? Dan kies je beste voor een rollator die weinig kilo’s telt. De beste van de klas? Dat zijn de rollators met een carbon frame. Waarom dat zo is en welk Mobio-exemplaar het beste bij jou past, lees je in dit artikel.  

Rollators van carbon: kampioen lichtgewicht

Misschien ken je ‘carbon’ wel uit de fietswereld. De lichte kunststof bestaat uit koolstofvezel en zit ingebed in een thermohardende kunststof. Het biedt meer stijfheid en sterkte bij een lagere dichtheid dan elk ander materiaal. Het resultaat: ongezien lichte fietsframes waarmee Wout Van Aert en C° elk snelheidsrecord verbreken.

Maar welke voordelen heeft carbon nu voor je rollator?

Zoveel lichter

Een carbon rollator is een pak lichter dan z’n aluminum tegenhanger. Handig als je je rollator in de wagen wil meenemen! Ook als je ’t lastig vindt om je rollator op de stoeprand of over een drempel te tillen, is een licht exemplaar mooi meegenomen. De Carbon Ultralight weegt maar 4,8 kg en is daarmee de lichtste 4-wiel rollator ter wereld.

Eleganter design

Carbon laat zich makkelijk vormen. Zo komt het dat rollators uit carbon een stuk eleganter ogen. Neem nu de Carbon Overland van Mobio, een rollator waarmee je elke ondergrond – zelfs zand – trotseert, maar wát een strak, modern design. Echt iets voor moderne en actieve levensgenieters die van een moderne, Deense look houden. Want het is niet omdat je minder mobiel bent, dat je je binnen hoeft te verstoppen, toch?

Carbon Ultralight Rollator

De twee carbon-rollators van Mobio: welke past best bij jou?

Bij Mobio ontwikkelden we twee superlichte, stevige rollators met een carbon frame: de Carbon Ultralight en de Carbon Overland. Welk model het beste bij jou past, hangt af van een aantal elementen:

Banden met of zonder lucht?

De Carbon Overland heeft ultraduurzame rubberen luchtbanden die schokken goed opvangen. Zo voel je je zeker op élke ondergrond. Meestal zijn rollators met luchtbanden wat zwaarder, maar deze is een uitzondering.

Carbon Overland:

De Carbon Ultralight heeft rubberen banden, maar zonder lucht. Dankzij het zachte rubber van de PUR banden kan je je nieuwe hulp zowel binnen als buiten gebruiken.

Carbon Ultralight:

Actieve levensgenieter?

Trek je er graag op uit in de natuur, dan heeft de Carbon Overland een streepje voor. De ultraduurzame rubberen luchtbanden staan klaar om elke oneffenheid op te vangen, terwijl kogellagers in de voorwielen zorgen voor een prima wendbaarheid.

Licht of nóg lichter?

Beide modellen zijn lichtgewicht kampioenen: de Carbon Overland weegt slechts 6,9 kg, de Carbon Ultralight doet nóg beter en is met zijn 4,8 kg de lichtste 4-wiel rollator ter wereld. Bovendien kan je ze allebei in een handbeweging plooien. Inpakken en wegwezen.  

CarbonOverlandRollator-Nature-Rollator-Boots-byACRE

Twee keer ergonomisch slim bedacht

Als je rond je kijkt, zie je veel mensen gebogen over hun rollator lopen. Niet zo bij de carbon-rollators van Mobio. Onze ontwerpers ontwikkelden een 100% ergonomisch verantwoord model met twee slimmigheidjes:

Handgrepen naar voren

Bij beide carbon-modellen zijn de handgrepen naar voor gericht. Daardoor stap je dichter bij de rollator, met een natuurlijkere houding en een rechtere rug. Zo verbreedt meteen ook je gezichtsveld, waardoor je veiliger op pad gaat.

Verstelbare handvaten

Als iemand met een verkeerde houding achter de rollator staat, komt dat meestal omdat de handvaten te hoog of te laag staan afgesteld. De ideale hoogte van handvaten is polshoogte. Bij de carbon-modellen van Mobio kan je de hoogte van de handgrepen makkelijk instellen dankzij een eenvoudig knopsysteem.

Tip: sta rechtop en laat de armen losjes langs het lichaam hangen. Vraag iemand om de afstand te meten tussen de grond en je polsen. Vervolgens stel je je handvaten af op polshoogte.

Carbon Overland Back Rest

Welke afwerking verkies je?

Moderne kleur

De Carbon Ultralight is verkrijgbaar in zwart, rood en beige. De Carbon Overland kan je krijgen in green metallic en brown metallic.

Twee zitbreedtes

De Carbon Ultralight heeft twee zitbreedtes; 42 en 47 cm. Fijn, toch?

Samengevat, met een carbon rollator heb je een zeer lichte, handige, wendbare, stijlvolle hulp die je makkelijk opvouwt en meeneemt voor al je avonturen binnen of buiten. Wil je jouw rollator eens uitproberen? Neem contact op voor het adres van een verdeler of thuiszorgwinkel in je buurt!

Lees ook het verhaal van Janneke (25 jaar). Toen ze door MS problemen kreeg met haar evenwicht, gebruikte ze met tegenzin de rollator van haar oma. Pas toen ze begreep dat zo’n rollator haar vrijheid teruggaf, kocht ze haar eigen exemplaar: de moderne Carbon Ultralight.