Terugbetaling

Denkt u als patiënt een rollator te kunnen gebruiken? Dan verwijzen wij u naar de website van de Vlaamse Sociale Bescherming voor gedetailleerde informatie over de bepalingen. U kunt hiervoor ook contact opnemen met uw mutualiteit of uw arts. Hieronder geven wij u graag alvast wat beknopte informatie over de mogelijkheid tot terugbetaling of tegemoetkoming voor uw rollator.

Rollator via uw arts

Denkt uw arts dat een rollator u zal helpen? Dan kan hij een medisch voorschrift voor mobiliteitshulpmiddel voor u invullen. Hier vindt u een blanco exemplaar van dit document. Wanneer uw arts dit voor u heeft ingevuld, kunt u contact opnemen met een erkend bandagist. Hij of zij zoekt samen met u naar de beste rollator voor u. Lees meer hierover onder het kopje ‘Deskundig advies van uw bandagist’.

Terugbetaling van gecertificeerde loophulpmiddelen

Om in aanmerking te komen voor een terugbetaling of tegemoetkoming van uw rollator, dient uw rollator te zijn opgenomen in de gecertificeerde lijst van loophulpmiddelen van het VSB. Alle rollators uit het assortiment van Mobio zijn opgenomen in de gecertificeerde lijst van het VSB. Mobio rollators zijn verkrijgbaar bij alle erkende bandagisten in België. Eenmaal uw rollator gekend is, kan uw bandagist een aanvraagformulier voor een loophulpmiddel invullen. Hier vindt u een blanco exemplaar van dit document.

Wanneer komt u in aanmerking voor een terugbetaling?

Wanneer u in aanmerking komt voor een terugbetaling of tegemoetkoming voor uw rollator, hangt tevens af van uw leeftijd. Bent u ouder dan 65 jaar? Dan komt u iedere 6 jaar in aanmerking voor een tegemoetkoming van de Vlaamse sociale bescherming voor de aankoop van een rollator. Bent u jonger dan 65 jaar? Dan komt u hier iedere 4 jaar voor in aanmerking. Om te weten of u al dan niet in aanmerking komt voor een tegemoetkoming, gelieve contact op te nemen met uw bandagist.  Zij kunnen u hierin het best adviseren.  Zo is het bijvoorbeeld nodig dat het gebruik van de rollator definitief moet zijn en er moet een medische mobiliteitsbeperking zijn.

Deskundig advies van uw bandagist

De erkende bandagist helpt u graag verder bij de keuze van de rollator die het beste bij u past. Hij of zij zal u ook helpen bij de administratieve formaliteiten voor een mogelijke terugbetaling of tegemoetkoming van uw mutualiteit.

Via onze contactpagina kunt u de gegevens van erkende bandagisten in uw regio opvragen.