3 rollatoraccessoires voor de winter

In de winter wilt u ook gewoon met uw rollator naar buiten. De dagen zijn in de winter echter korter, waardoor het minder lang licht is. Daarnaast is het vaak erg koud en kan het veel regenen. Elementen die niet echt uitnodigen tot een wandeling naar de supermarkt. Met deze 3 rollatoraccessoires gaat u echter zonder zorgen met uw rollator op pad in de winter.

1.    Warme rollatorhandschoenen voor de koude winterdagen

Om tijdens de winterdagen goed warm te blijven, zijn er speciale rollatorhandschoenen verkrijgbaar. Deze handschoenen worden aan de handvatten van de rollator bevestigd, zodat u altijd warme handen heeft achter uw rollator. De handschoenen zijn aan iedere rollator te bevestigen, het maakt dus niet uit wat voor een rollator u heeft.

2.    Een speciale paraplu voor op uw rollator

Regenachtige dagen nodigen niet echt uit om naar buiten te gaan. Toch is het goed om iedere dag even op pad te gaan, al is het maar naar de supermarkt. De oplossing is een speciale paraplu voor aan uw rollator. Deze paraplu past op de meeste rollators en rolstoelen en wordt ter hoogte van het handvat bevestigt. Wanneer het gaat regenen, klapt u de paraplu uit. Vervolgens kunt u gewoon verder lopen met uw handen aan de handvatten van de rollator. Doordat de paraplu aan uw rollator is bevestigd, houdt u uw handen vrij.

Tip: Verwijder de paraplu in de zomermaanden niet van uw rollator, maar laat hem gewoon het hele jaar zitten. In de zomer is hij namelijk ook te gebruiken als parasol.

3.    Val op met reflecterende rollatortassen

In de wintermaanden zijn de dagen kort: de zon komt later op en gaat al vroeg onder. Op bewolkte en regenachtige dagen is het ook vaak donkerder dan normaal. Hierdoor wordt het zicht van veel weggebruikers belemmert. Om te zorgen dat u ook op deze dagen goed zichtbaar bent zijn er verschillende rollatortassen verkrijgbaar die van reflecterende strips zijn voorzien. Zo ook Rollatortas Trix, die in het mandje van een standaardrollator past. Voor achterop een rolstoel is Rollatortas Max ideaal.

Winterse rollatoraccessoires en rollators

Tijdens de winter kunt u zich met verschillende rollatoraccessoires goed beschermen tegen kou en regen. Met tassen met fluorescerende strips valt u bovendien goed op tijdens donkere dagen. Een ander manier om op te vallen, is een gekleurde rollator. Onder andere Rollz Motion, Carbon Ultralight en Let’s Fly zijn rollators die in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. Kies bijvoorbeeld voor een rode of blauwe rollator om extra op te vallen in de winter.