Zo kunnen parkinsonpatiënten ‘freezing’ bestrijden

Een veelvoorkomend symptoom van Parkinson is ‘freezing’. Bij freezing verstijft de parkinsonpatiënt tijdens het lopen en kan hij of zij niet verder stappen. Gelukkig is er een simpele manier om dit symptoom te bestrijden. Met een speciale Parkinson Rollator met geïntegreerde lasermodule, kunnen freezingsymptomen worden doorbroken. Hoe deze module precies werkt, leest u in dit artikel.

Wat is freezing precies?

Als u zelf parkinsonpatiënt bent of iemand met Parkinson kent, herkent u dit symptoom waarschijnlijk wel. De patiënt verstijft ineens tijdens het wandelen. Er ontstaat een blokkade tijdens het lopen, waardoor hij of zij niet verder kan stappen. Een erg vervelend symptoom.

Gelukkig zijn er trucjes om met freezing om te gaan. Met deze trucjes kunt u de freezing symptomen bestrijden.

Freezing bestrijden met een audiovisuele prikkel

Een manier om freezing te bestrijden is met visuele prikkels. Dit is precies hoe de lasermodule op de Parkinson Rollator werkt.

De Parkinson Rollator van Mobio beschikt over een speciale lasermodule. Wanneer een parkinsonpatiënt tijdens het lopen verstijft, kan hij met een knopje aan het handvat van de rollator de lasermodule activeren. Deze module projecteert een groene lijn tussen de wielen van de rollator, voor de voeten van de gebruiker.

Wanneer de patiënt zich op deze visuele prikkel focust, kan hij op of over de groene lijn heen stappen. Als dit gebeurt, is het freezing moment voorbij en kan de patiënt gewoon verder stappen.

Voorheen had de laser een rode kleur, maar het bleek dat deze niet altijd goed zichtbaar was. Om de zichtbaarheid van de laser te verbeteren, heeft deze nu een groene kleur.

Bovendien is er een audiologische signaal aan de lasermodule toegevoegd. U kunt nu een geluidssignaal, dat klinkt zoals een metronoom, instellen om freezing te bestrijden, maar dit hoeft niet.

De Parkinson module bestaat dus uit een laser en een geluidssignaal die u samen kunt gebruiken voor een audiovisuele prikkel, maar ook apart kunt in- of uitschakelen.

De ParkinsonSimpele, maar effectieve oplossing

Een lasermodule lijkt wellicht een relatief simpele oplossing, maar het blijkt vooral een zeer effectieve oplossing! Bekijk onderstaande video maar eens. Hier ziet u eerst een parkinsonpatiënt met een normale rollator verstijven. Vervolgens stapt ze met een Parkinson Rollator met lasermodule en treedt er wederom freezing op. Door middel van de laser, kan ze dit symptoom echter snel bestrijden en gewoon verder stappen. Een prachtige uitvinding!

Wenst u meer informatie over de Parkinson Rollator, de lasermodule voor op uw rollator of een verdeler bij u in de buurt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!