Een veilig remsysteem voor uw rollator

Uw rollator zorgt ervoor dat u weer mobiel bent. Dit betekent dat u zowel weer kunt bewegen als kunt stilstaan wanneer u wilt. Om te zorgen dat u gemakkelijk kunt stilstaan, zijn er verschillende remsystemen voor rollators. In dit blog leest u alles over de mogelijkheden.

Gemakkelijk stilstaan met drukremmen

Heeft u moeite met het bedienen van de remmen van een standaard rollator? Dan is een drukremsysteem wellicht iets voor u. Door enkel druk uit te oefenen op de handvatten, komt een rollator met drukremmen al tot stilstand cialis αγορά. Rollators die over een dergelijk remsysteem beschikken zijn bijvoorbeeld de Ara-K rollator en de ARA-C rollator van Forta.

Veilig rusten met parkeerremmen

Om de rollator goed te laten stilstaan, gebruikt u de parkeerrem. Dit remsysteem schakelt u in wanneer u de rollator stevig wilt laten staan. U zult deze remmen vooral gebruiken als u gaat zitten of opstaan. De Rollz Flex en rollators van TrustCare, zoals de Let’s Go Out en de Let’s Fly, beschikken onder andere over parkeerremmen.

Sleepremmen voor vertraging

Heeft u soms het gevoel dat uw rollator met u “aan de loop” gaat? Of loopt u met uw rollator regelmatig door een heuvelachtig gebied? Dan is een sleeprem een interessant accessoire voor uw rollator. Dit rollatoraccessoire remt uw rollator automatisch af. Er zijn onder andere sleepremmen verkrijgbaar voor de Volaris rollators, zoals de Volaris Smart.

Ergonomisch remsysteem rollator

U zult uw rollator waarschijnlijk dagelijks gaan gebruiken. Een ergonomische design rollator is dan wel zo fijn. Zo is uw rollator net zo stijlvol en elegant als u! Bij veel van onze rollators zijn de remkabels netjes weggewerkt in het frame. Dit ziet er strak uit. Bovendien vergroot het uw veiligheid. U kunt dan immers niet met de remkabels ergens achter blijven hangen. De Let’s Go Out is een van onze rollators waarbij de remkabels netjes in het frame zijn verwerkt.

Informeer over het remsysteem van uw rollator bij uw bandagist

Er zijn diverse mogelijkheden voor het afremmen van uw rollator. Informeer bij uw bandagist welk remsysteem het beste bij uw behoeften aansluit. Mobio werkt enkel samen met erkende bandagisten. Zij zullen u altijd van een gedegen advies voorzien. Informeer via onze contactpagina naar een bandagist in uw regio.