De voordelen van een wandelstok

De wandelstok is al een eeuwenoud medisch hulpmiddel. En dat is niet vreemd, want een wandelstok maakt het lopen stukken eenvoudiger en minder pijnlijk. In dit blog zetten we de voordelen van een wandelstok op een rij.

Een wandelstok voorkomt valpartijen

Als oudere mensen vallen, is de kans groot dat ze iets breken. Een wandelstok kan een valpartij voorkomen en zorgt er dus voor dat u zich een stuk veiliger voort kunt bewegen. Dat geeft een veiliger gevoel.

Vermindert belasting

Een wandelstok kan de klappen opvangen wanneer u loopt. Dit zorgt ervoor dat uw knieën en rug minder belast worden. Ook als u last heeft van vermoeide benen of knieën, kan een wandelstok verlichting geven. Hierdoor kunt u ook langer lopen.

Veilig gevoel

Een wandelstok is een hulpmiddel om het lopen gemakkelijker te laten gaan en om beter uw balans en evenwicht te houden. Daarnaast is het echter ook uw letterlijke steun en toeverlaat. Omdat u zich makkelijker kunt voortbewegen, zult u zich ook een stuk veiliger voelen. U heeft letterlijk iets om op te leunen.

Wandelstok die recht blijft staan

Wandelstokken zijn een verlengstuk van uw outfit. Daarom is het belangrijk dat uw wandelstok bij u past. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld de stijlvolle Tango wandelstok terug. Deze wandelstok blijft recht staan wanneer u hem los laat. Ideaal als u even uw sleutels of portemonnee moet pakken. Dat gaat heel gemakkelijk zonder dat de stok op de grond valt. Deze wandelstok combineert design en ergonomie perfect met elkaar. De wandelstok is verstelbaar van 70 tot 90 centimeter en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat er altijd eentje bij uw stijl past.

Informatie over de voordelen van een wandelstok

Wilt u meer informatie over wandelstokken? Mobio distribueert ergonomische wandelstokken bij meer dan 250 verdelers in België, dus er is altijd wel een verkooppunt bij u in de buurt te vinden. Vul het formulier in op de contactpagina voor meer informatie over bijvoorbeeld verdelers of verdere informatie over onze wandelstokken.