Welke accessoires voor rollators zijn er allemaal?

Een rollator is er om u te ontzorgen, zodat u gewoon kunt blijven doen wat voor u belangrijk is in het leven. Er zijn diverse rollatoraccessoires die nog meer gemak en comfort bieden bij het gebruik van uw rollator. Daarnaast kunt u uw rollator volledig personaliseren met accessoires. Afhankelijk van het gebruik van uw rollator, zijn er diverse rollatoraccessoires aan te schaffen. In dit artikel leest u welke rollatoraccessoires er op de markt zijn en welke misschien voor u een uitkomst bieden.

Accessoires voor rollators binnen

Gebruikt u uw rollator vooral binnen? Dan is het prettig als uw rollator over een dienblad beschikt. Hiermee brengt u met gemak een kopje koffie of een broodje van de ene naar de andere kamer.

Heeft u een infuus of zuurstofflessen nodig in huis? Dan kunt u een infuushouder of zuurstoffleshouder voor op uw rollator aanschaffen. De houders zijn licht en robuust. Daardoor zijn de houders duurzaam en toch makkelijk in gebruik. Deze houders kunt u uiteraard ook buiten gebruiken.

Let's Go Indoor Teak

Tassen voor rollators en rolstoelen

Er zijn diverse tassen beschikbaar voor op uw rollator. Zo kunt u altijd uw spullen veilig opbergen. Ideaal wanneer u een wandeling wilt maken of een boodschap wilt halen. Sommige rollators beschikken standaard over een tas, zoals de Rollz Flex. Er zijn echter ook losse rollatortassen te koop. Sommige tassen passen op een specifiek model rollator, zoals de Rollz Motion Shopper.

Gelukkig zijn er ook allerlei universele tassen beschikbaar die op verschillende rollators geklikt kunnen worden. Zo past de rollatortas Trix in bijna elk rollatormandje en kunt u de rollatortas Rox gemakkelijk bevestigen aan de voorkant van uw rollator. Ook voor rolstoelen heeft Mobio diverse tassen voor de voor- en achterkant van uw rolstoel.

Rollatoraccessoires voor onderweg

Gaat u er met uw rollator op uit? Dan is het fijn als uw rollator over bepaalde accessoires beschikt. Zo is een paraplu op uw rollator prettig voor als het gaat regenen. Deze paraplu dient tevens als parasol. Tevens zijn er specifieke rollatorhandschoenen beschikbaar. Zo vat u geen kou wanneer u met uw rollator op pad gaat. Zo gaat u bij alle weersomstandigheden altijd goed voorbereid op pad.

Als u graag afwisselt van wandelen naar staan of zitten, is een wandelstokhouder ideaal voor u. Zo kunt u uw wandelstokken gemakkelijk meenemen en afwisselen met uw rollator. Hetzelfde geldt voor een rugband voor uw rollator. Dit is een prettig accessoire voor als u onderweg even op uw rollator wilt rusten.

Rollz Motion² Small

De rollator accessoires van Mobio

Veel rollatoraccessoires zijn los verkrijgbaar en kunnen op verschillende rollators worden toegepast. Via uw verdeler vindt u de diverse rollatoraccessoires van Mobio. Neem contact met ons op voor een verdeler bij u in de buurt.