Accessoires die je rollator of loophulp nog functioneler maken

Jouw rollator of loophulp hoort het leven een stuk gemakkelijker te maken. Die extra vrijheid om zich zowel binnenshuis als daarbuiten vrij te kunnen bewegen, is natuurlijk belangrijk om toch zelfstandig de dingen te kunnen blijven doen die je altijd al deed. Om optimaal van die veiligheid en stabiliteit te kunnen genieten, bestaan er verschillende rollatoraccessoires die voor extra comfort kunnen zorgen. Afhankelijk van het gebruik en het doel van jouw rollator, kies jij de accessoires die het best bij jou passen. Ontdek in dit nieuwe blog welke accessoires jouw rollator of loophulp nog functioneler kunnen maken!

Standaard rollatoraccessoires die voor meer gemak zorgen

De drie meest verkochte rollatoraccessoires zijn zonder twijfel de wandelstokhouder, de rugleuning en het dienblad.

De wandelstokhouder is ideaal om toe te voegen aan jouw rollator, wanneer je jouw wandelstok of paraplu wilt meenemen voor onderweg. Zo kan je natuurlijk eens afwisselen van loophulpmiddel wanneer je bijvoorbeeld een terrasje gaat doen. Het voordeel van de wandelstokhouder is ook dat beide handen vrij blijven om met de rollator verder te wandelen en die extra ondersteuning te hebben.

De rugleuning is een veilige accessoire als je af en toe eens wilt uitrusten op de rollator. De rugleuning zorgt voor extra ondersteuning tijdens het zitten op de rollator en vermijdt zo ook het risico op achterover vallen.

Tot slot is er nog het handige dienblad die je kan toevoegen aan jouw rollator of loophulp. Het dienblad wordt vooral binnenshuis gebruikt en zorgt ervoor dat je jouw eten en drinken zelfstandig kan blijven verplaatsen van de keuken naar de eettafel.

Rollatoraccessoires voor onderweg

Trek je er nog vaak op uit met je rollator? Dan is het natuurlijk wel handig om extra accessoires aan te schaffen die jouw uitje veel aangenamer maken. Het eerste wat je buiten nogal veel tegen komt zijn de stoepranden. De drempelhulp die zowel op de Let’s Go Out en Let’s Fly rollator van Trustcare past, maakt het eenvoudiger om over die stoepranden te wandelen.

Er bestaan ook verschillende tassen, soms voor een specifieke rollator of rolstoel. Als je graag nog zelf je boodschappen doet, is het aangeraden een tas als accessoire aan te schaffen waarin je ook nog eens je persoonlijke spullen kan in opbergen. Voor de Let’s Fly rollator bestaat er zelfs een tassenhaak die je aan je rollator kan bevestigen, om je boodschappen aan op te hangen. Zo moet je niet meer met die zware tassen sleuren! Indien je nog vaak weg gaat met het vliegtuig of de auto en je jouw rollator graag mee neemt, is er de mogelijkheid een reistas te voorzien. De reistas beschermt jouw volledige rollator tegen eventuele beschadigingen tijdens het transport. Niemand wil toch graag krassen op zijn pas aangekochte loophulpmiddel?

Mocht je ’s avonds nog vaak buiten gaan wandelen en heb je graag meer licht? Dan is er de rollatorlamp als accessoire die voor extra veiligheid zal zorgen tijdens jouw avondwandeling!

Universele rollatoraccessoires

Bovengenoemde accessoires zijn meestal gelinkt aan een specifieke rollator of merk van een rollator. Zo zijn er bijvoorbeeld wandelstokhouders en rugleuningen specifiek en alleen voor een Carbon Ultralight, een Let’s Go Out of een Let’s Fly rollator. Gelukkig bestaan er ook universele rollatoraccessoires die op de meeste rollators en rolstoelen passen. De MobioRox rollatortas bijvoorbeeld is enorm handig omdat de tas aan de kant van de gebruiker wordt bevestigd.

Rollator tas Rox - Mobio

Dit betekent dat je niet naar voren moet bukken om iets in je tas te steken. De universele paraplu is een accessoire die je zowel kan gebruiken als het regent als tegen de zonnestralen wanneer het erg warm is. Zelfs voor in de winter zijn er rollatorhandschoenen die voor elk type rollator en rolstoel perfect zijn. De handschoenen zullen er zeker en vast voor zorgen dat je geen koude handen krijgt tijdens de koude wintermaanden. Tot slot vind je in het Mobio gamma ook universele infuushouders en zuurstoffleshouders terug. De houders zijn licht en duurzaam en daardoor enorm gemakkelijk in gebruik. De houders kan je zowel voor binnen als buiten gebruiken.

Neem een kijkje tussen de rollatoraccessoires van Mobio

Wil je jouw rollator compleet maken, maar zie je het bos door de bomen even niet meer? Geen zorg, al de Mobio rollatoraccessoires zijn reeds verkrijgbaar bij een 300-tal verdelers in Nederland en België. Wil je de verschillende rollatoraccessoires eerst in het echt bewonderen of wens je gewoon weg meer informatie over welke accessoire bij jouw type rollator past? Neem gerust contact met ons op voor een adres van een verdeler bij jou in de buurt.