Het gemak van een opvouwbare rollator

Een rollator zorgt ervoor dat u weer vrij kunt bewegen zoals u gewend was. Maar wat als u op pad gaat naar bijvoorbeeld het bos of een stad? Dan heeft u uw rollator wel nodig. De kans is groot dat uw wagen niet groot genoeg is om uw rollator hier zomaar in te stoppen. Gelukkig is er de opvouwbare rollator. Dit type rollator vouwt u op gemakkelijke wijze op om hem eenvoudig mee te kunnen nemen of op te bergen. In dit artikel leest u alles over de opvouwbare rollator.

In de breedte opvouwbare rollator

De meest voorkomende opvouwbare rollator is in de breedte opvouwbaar. Vaak zijn dit rollators met twee losse handvatten met daartussen een zitje of rollatortas. Het gaat meestal om rollators die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden of om typische buitenrollators. Om deze rollators op te vouwen trekt u het zitje in het midden omhoog, zodat beide zijden van de rollator naar elkaar toe komen. Wat overblijft is een supersmalle rollator die u gemakkelijk ergens tussen kunt schuiven of ergens op kunt leggen. Ideaal voor in de wagen!

In de diepte opvouwbare rollators en looprekken

Er zijn ook rollators die in de diepte opvouwbaar zijn. Vaak zijn dit wat simpelere rollators die qua functionaliteit tussen een rollator en een looprek in zitten. Door het zitje of tasje in het midden naar u toe te trekken of juist van u af te duwen, vouwt de rollator in de diepte in. Hierdoor ontstaat ook een plat pakketje, wat makkelijk mee te nemen is als u een dagje weg gaat.

Demontabele rollators

Tot slot zijn er rollators die niet alleen op te vouwen zijn, maar die u ook nog verder kunt demonteren. Zo ontstaat een nog handzamer pakket om mee te nemen naar de plaats van bestemming. Dit klinkt als een hele klus. Deze demontabele rollators zijn echter zo gemaakt, dat u ze gemakkelijk en snel kunt opvouwen en demonteren. Ook als u een dagje weg gaat, kunt u dus gewoon uw demontabele rollator meenemen!

De beste opvouwbare rollator voor u

Wilt u weten wat de beste opvouwbare rollator voor u is? Ga dan langs bij een erkende bandagist bij u in de buurt. Hij of zij kan op basis van uw wensen bepalen wat de beste opvouwbare rollator voor u is. Neem contact met ons op voor het adres van de dichtstbijzijnde bandagist voor u.