Binnenrollator of buitenrollator?

Gaat u uw rollator vooral binnen of meer buiten gebruiken? Dit is een belangrijke vraag om te beantwoorden als u een rollator gaat uitzoeken. Een binnenrollator zal namelijk aan andere eisen moeten voldoen dan een buitenrollator. In dit blog vindt u de verschillen tussen binnen- en buitenrollators.

Let op de vorm van de rollator

De vorm van een rollator is van invloed op het gebruik ervan. Het is van belang dat een rollator die vooral binnen gebruikt wordt compact is. De rollator moet immers door de binnendeuren heen passen. Kijk ook goed dat de rollator geen uitstekende delen bevat. Deze kunnen achter deurposten of meubels blijven hangen. Een binnenrollator is daarom vaak kleiner van formaat en daardoor ook lichter. Let op! Een specifieke binnenrollator is echt niet geschikt voor gebruik buitenshuis! Bij een rollator voor buiten is de vorm minder van belang. Buiten zult u meer baat hebben bij een stevigere rollator dan binnen.

De wielen van een rollator

Een binnenrollator of buitenrollator beschikt over andere wielen. Buiten zult u veel over verschillende ondergronden lopen. Grotere wielen onder de rollator zijn dan prettig. Deze absorberen de trillingen van de ondergrond. Zo kunt u comfortabel over iedere ondergrond wandelen. Binnenshuis zijn grote wielen minder van belang. Wel is het belangrijk dat de wielen van de rollator geen lawaai maken. Ook moet u veilig over drempels en vloerkleden kunnen stappen.

Binnenrollator of buitenrollator kopen?

Denk goed na of u een rollator vooral binnen of buiten gaat gebruiken. Dit heeft invloed op het type rollator dat u nodig hebt. Informeer uw bandagist over de wensen voor uw rollator. Hij of zij heeft veel kennis en ervaring en kan u helpen bij het selecteren van de juiste rollator. Zo weet u zeker dat u een geschikte rollator koopt. Vraag via onze contactpagina de gegevens van een verdeler bij u in de buurt op. Hier werken altijd erkende bandagisten om u te adviseren.