Rollz Motion Rhythm

Rollator uitgerust met een revolutionair systeem voor Parkinson patiënten

Eigenschappen

Auditief signaal

Visueel signaal

Kinesthetisch signaal

Omvormbaar tot rolstoel

Plooibaar

Elegant

Het principe van een Parkinson Rollator

Een Parkinson rollator dient als mobiliteitshulpmiddel voor mensen die de ziekte van Parkinson hebben. De rollator is vooral nuttig voor patiënten die last hebben van het “freezing” probleem. Dat wil zeggen dat ze bij het stappen stil komen te staan, precies vastgelijmd aan de grond. Bij het vertrekken bijvoorbeeld, kan het gebeuren dat ze niet goed op gang komen. Ten slotte blijven ze stilstaan en blokkeren. Deze rollator kan in een bepaald stadium van de aandoening een adequaat hulpmiddel zijn. De Rollz Rhythm helpt bij het stappen op verschillende manieren. Deze rollator kan in sommige gevallen de mobiliteit van deze patiënten aanzienlijk verbeteren. Vergeet niet, Parkinson beïnvloedt natuurlijk niet iedereen op dezelfde manier. Sommigen zijn hiermee geholpen, anderen helaas niet.

De Rollz Rhythm heeft als optie het “rolstoelpakket“. Hiermee kan u de rollator gemakkelijk omvormen tot een rolstoel. Meer info bij de Rollz Motion rollator.

Een rollator zoals de Rollz Rhythm helpt u uw mobiliteit verbeteren. Dankzij een betere mobiliteit, kan het sociale leven in stand makkelijker in stand gehouden worden. Lees meer over het “freezing” aspect van de ziekte van Parkinson op de officiële europese website.

Het revolutionair antifreeze systeem van de Parkinson Rollator

Deze rollator gebruikt verschillende signalen om u weer op gang te helpen. Deze signalen worden in gang gezet door een knop bovenaan het handvat (zie detail foto). Elk signaal is regelbaar en kan u afzonderlijk in- en uitschakelen.

1. Een auditief signaal:

Een metronoom geeft de kadans aan om u te helpen vertrekken. Het ritme kan de trigger zijn voor sommige patiënten om te starten of verder te lopen. Dit signaal kan u wijzigen naar eigen noden in snelheid en volume.

2.  Een visueel signaal

Een groen laser-signaal op de grond helpt u focussen bij het vertrekken. Groen is de kleur die het mensenoog het best ziet. Als men een bocht neemt verandert de hoek van de laser om ook in een korte bocht dezelfde hulp te verlenen als op een recht stuk. Dit visueel signaal is zeer effectief binnen, maar (bijna) niet zichtbaar buiten.

3. Een kinesthetisch signaal

De handvaten van de Rollz Rhythm hebben een trilfunctie. Deze trillingen zijn ook weer regelbaar in frequentie en aantal.

De combinatie van deze drie signalen optimaliseren het gebruik van een rollator. Wenst u deze rollator te zien? Contacteer ons voor een verdeler in uw buurt.

Specificaties

Gewicht 10,6 kg
Breedte 63 cm
Hoogte 86 - 102 cm
Lengte 63 cm
Zitbreedte 45 cm
Zithoogte 55 cm
Zitdiepte 42 cm
Max gewicht 125 kg
Artikelnummer 2015RM0001

Referenties

Dit is wat klanten zeggen over onze producten

Vragen of meer informatie?

Stuur een bericht of chat met ons!