Kan je met een rollator of scooter het vliegtuig op?

 

Of je nu een lichtgewicht rollator hebt die je eenvoudig kunt inklappen, of een opvouwbare elektrische scooter die mee mag als ruimbagage: met de juiste voorbereiding is vliegen perfect mogelijk. In deze blog leggen we uit waar je op moet letten, welke regels gelden en hoe je zorgeloos met je rollator of scooter het vliegtuig instapt.

Een scootmobiel op het vliegtuig?

Ja, een scootmobiel of elektrische reisscooter mag mee op het vliegtuig, maar je moet dit vooraf regelen met de luchtvaartmaatschappij én controleren of je scooter voldoet aan hun eisen. Veel luchtvaartmaatschappijen vragen dat de scooter:

  • Opvouwbaar is of eenvoudig gedemonteerd kan worden
  • Batterijtype is cruciaal
  • Er zijn limieten in het gewicht van de scootmobiel
  • Meld je scooter minstens 48 uur op voorhand

De ATTO SPORT Mobility scooter is ontworpen voor ultiem reisgemak. Je kan de scooter in enkele seconden opsplitsen in twee lichte delen van 16 kg en 14 kg. Elk deel is voorzien van twee handvatten, waardoor het gewicht netjes verdeeld wordt. Zo til je de scooter zonder moeite en neem je hem eenvoudig mee op de trein of het vliegtuig. In opgevouwen toestand verandert de ATTO Sport scooter in een compacte trolley. Dankzij zijn uitzonderlijk kleine formaat – de kleinste ter wereld – past hij perfect in de handbagageruimte van vrijwel elk transportmiddel.

  • Splitsbaar in 2 delen: 16 kg en 14 kg
  • Te plooien tot trolley
  • Ingeklapt, de kleinste scooter ter wereld
  • Rijdt gemakkelijk op oneffen terrein

Voor deze scooter is er de optie om de ATTO Flight Battery toe te voegen. Deze batterij voldoet aan internationale luchtvaartnormen en mag probleemloos mee aan boord. Zo reis je zorgeloos verder, met de zekerheid dat je altijd mobiel blijft.

Rollators op het vliegtuig

Meestal gebruik je de rollator tot aan de gate. Daar wordt hij gelabeld en in het bagageruim geladen, net als bij kinderwagens. Bij aankomst krijg je hem terug aan de gate of bij de bagageband.

  • Kan deze ook als ruimbagage afgeven. Zorg voor een transporthoes ter bescherming.
  • Een rollator is een medisch hulpmiddel, dus het telt niet mee voor je normale bagagegewicht of -aantal. Je mag hem extra meenemen zonder bij te betalen (bij de meeste luchtvaartmaatschappijen).

Contacteer de luchtvaartmaatschappij minstens 48 uur voor vertrek om je rollator aan te melden. Zo kunnen ze de juiste ondersteuning voorzien en instructies geven.

Lichte en compacte rollators voor reiscomfort

Ook de Trive rollator van Uplivin houdt u niet tegen om de wereld te verkennen. Dankzij het lichtgewicht aluminium frame van slechts 6,5 kg is deze rollator bijzonder makkelijk te tillen en te hanteren op luchthavens.

Wat de Trive uniek maakt, is het slimme dubbele vouwmechanisme: u klapt hem in zowel de lengte als de breedte op tot een uiterst compact formaat. Ideaal om in te checken als ruimbagage of mee te nemen tot aan de gate. De reistas beschermt de rollator tijdens de vlucht, zodat hij veilig en onbeschadigd op uw bestemming aankomt.

 Trive-uplivin

Carbon rollators: een ideale reispartner

Ziet u zichzelf al door de luchthaven wandelen met comfort én stijl? Carbon rollators zijn dé perfecte metgezel voor wie mobiel én zelfstandig wil blijven, ook tijdens een vliegreis.

De Carbon Ultralight van byACRE is met zijn 4,8 kg één van de lichtste rollators ter wereld. Het sterke frame uit carbonvezel zorgt voor stabiliteit zonder in te boeten op gewicht. Dat maakt hem uitermate geschikt voor vliegreizen: licht, compact en eenvoudig op te vouwen tot een formaat dat makkelijk in de transporttas past. Voeg daar een weekendtas of organiser bag aan toe, en u heeft uw paspoort, boardingpass of snacks altijd binnen handbereik.

Ook de Carbon Overland is een prima reisgenoot voor wie graag actief en avontuurlijk reist. Dankzij de schokdempende rubberen luchtbanden beweegt u zich vlot over terminals, parkeergarages of oneffen paden (grind, zand,…) op uw vakantiebestemming. De rollator is eenvoudig in te klappen voor transport en past perfect in het bagageruim van het vliegtuig – goed beschermd in een passende hoes. Net als de Ultralight, is ook de Overland beschikbaar in stijlvolle kleuren en uit te breiden met handige reistassen.

Geen gedoe bij het in- en uitstappen, geen gesukkel bij de bagageband – gewoon zorgeloos reizen met een hulpmiddel dat met u meebeweegt.

Conclusie

Of u nu op citytrip gaat of een langeafstandsvlucht plant, met een lichte, opvouwbare carbon rollator reist u comfortabel, zelfstandig en zonder zorgen. Dankzij het slimme design en het lage gewicht hoeft mobiliteit geen obstakel te zijn – zelfs niet op 10.000 meter hoogte.

Vragen over vliegen met een rollator? Neem gerust contact met ons op – we helpen u graag verder met het kiezen van de juiste reispartner.