Blijf actief met de super lichte en extra brede Carbon Ultralight

De Carbon Ultralight van By ACRE is een zeer geliefde rollator bij actieve mensen. Deze rollator is namelijk super stevig en kan dus menig obstakel aan. Daarnaast zegt de naam alles. Deze rollator is ultra licht. Hierdoor hebt u maximale steun zonder dat het u veel kracht kost om met uw rollator te lopen. Maar wist u dat er naast een standaard uitvoering ook een extra brede Carbon Ultralight is? Wij vertellen u graag meer over de voordelen van een brede Carbon Ultralight!

Standaard versus breed

Eigenlijk zijn er niet veel verschillen tussen de standaard uitvoering en de extra brede uitvoering van de Carbon Ultralight. Toch kunt u het comfort van de rollator nog beter benutten wanneer u kiest voor één van beide. De breedte van een rollator geeft namelijk aan hoe ver de handvaten en wielen uit elkaar staan. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het zitje op de Carbon Ultralight. Met een extra breed model hebt u meer ruimte om op te zitten.

Carbon ultralight extra brede rollator

De verschillen zitten hem enkel in de afmetingen. Beide uitvoeringen zijn in hoogte verstelbaar van 79 tot 91 cm. De breedte is wél anders. De standaard uitvoering van de Carbon Ultralight is 63 cm met een zitje van 42 cm. De extra brede Carbon Ultralight is 68 cm breed en biedt 5 cm meer zitruimte. Ook is de brede variant net iets zwaarder. Maar met 4,9 kg is de extra brede Carbon Ultralight nog steeds een van de lichtste rollators ter wereld!

Wanneer kies ik voor de Carbon Ultralicht extra breed?

Laten we bij de basis beginnen. Een rollator kiest u niet omdat u oud bent. Sterker nog, zoals ze in Nederland zeggen: ‘Je bent zo oud als je je voelt.’ Een rollator zorgt er juist voor dat u zich juist weer jonger voelt. Wanneer u merkt dat u vaker balans verliest of wanneer lopen steeds moeizamer gaat, is het raadzaam om een rollator aan te schaffen. En met die insteek heeft het Deense merk By ACRE haar Carbon Ultralight ontworpen. Zodat u uw actieve levensstijl nog lang kunt doorvoeren én ook nog eens in stijl op pad kunt. Zo voelt u zich direct terug jong en levendig!

Maar hoe bepaalt u dan de breedte van de rollator? Hiervoor moet u rekening houden met een aantal dingen. Gebruikt u bijvoorbeeld de rollator ook veel binnenshuis? Dan is het raadzaam om na te gaan of het extra brede model door alle deuropeningen in het huis kan. De meeste gangbare deuropeningen zijn gemiddeld 83 cm. De extra brede Carbon Ultralight is 68 cm. Daarmee zit u dus (bijna) altijd save, ook binnenshuis.

Daarnaast heeft de keuze voor een brede rollator alles te maken met uw lichaamsbouw. Een extra brede Carbon Ultralight biedt nu eenmaal een groter zitoppervlak. Maar een extra brede rollator kan ook zorgen voor meer steun wanneer u extra lang bent.

Carbon ultralight extra brede rollator

Carbon Ultralight extra breed uitproberen

Welke Carbon Ultralight het beste bij u past, is maar op één manier testen: door de rollator uit te proberen bij een erkende bandagist. Zij kunnen u exact vertellen welke Carbon Ultralight het meest voor u geschikt is. Neem contact op voor een verdeler bij u in de buurt.

Wilt u eerst meer informatie over de Carbon Ultralight en al haar functionaliteiten? Lees dan dit artikel.