Verre reizen maken met een rollator: kan dat?

Verre reizen maken met een rollator lijkt een onmogelijke opgave. Mensen met een rollator zijn namelijk vaak slecht ter been, waardoor lang wandelen een opgave kan zijn. Ook het meenemen van de rollator in het vliegtuig en tijdens een rondreis schrikt veel mensen af. Ellen en haar man Guus bewijzen echter dat het maken van verre reizen met een rollator prima kan. Zij reizen de hele wereld over met de rollator van Ellen.

Op reis met een rollator en rolstoel in één

Ellen en haar man Guus maken al hun hele leven verre reizen. Toen Ellen door MS slecht ter been raakte, vond ze dat dit geen reden mocht zijn om te stoppen met reizen. Daarom heeft ze de Rollz Motion aangeschaft. Deze rollator en rolstoel in een zorgt ervoor dat ze overal ter wereld voldoende steun heeft om zelf te kunnen stappen. Het is voor haar belangrijk om zoveel mogelijk te blijven stappen. Wanneer dit echter niet meer gaat, kan ze de Rollz Motion ook als rolstoel gebruiken. Hier heeft ze geen apart hulpmiddel voor nodig. Wel zo prettig op reis!

Rollz Motion verre reizen Aguas Calientes Peru
Het voordeel van de Rollz Motion is dat hij als rollator én als rolstoel gebruikt kan worden

Veel weerstand tijdens het boeken van verre reizen

Ondanks dat Ellen en haar man Guus graag verre reizen maken, stuiten ze nog weleens op weerstand bij het boeken van hun reizen. Bij veel reisbureaus schrikken ze als ze horen dat Ellen slecht ter been is en Guus een slechte knie heeft. Ellen vertelt dat een medewerkster tijdens het informeren naar een reis met de Trans Siberië Express geschrokken riep: “Hoe denkt u dat te gaan doen?” Dat is juist iets wat Ellen van tevoren met het reisbureau wil bespreken. Door vooraf contact op te nemen met een reisbureau probeert zij mogelijke hindernissen tijdens de reis vooraf tackelen. Ook zelf regelt ze extra hulp voor op reis door bijvoorbeeld de vliegtuigmaatschappij en de accommodaties van tevoren te bellen.

Met de juiste voorbereiding komt u overal ter wereld

Ellen en haar man hebben sinds Ellen haar Rollz Motion heeft veel verre reizen gemaakt. De Rollz Motion is onder andere al mee geweest in de Trans Siberië Express, naar Lapland en naar Peru. De Rollz Motion kan gemakkelijk worden ingeklapt en in een reiscover worden gestopt. Zo kan hij veilig worden opgeborgen in bijvoorbeeld het vliegtuig of in het bagagerek van de Trans Siberië Express. Tot slot heeft Ellen nog een tip voor mensen die met hun rollator of rolstoel op reis willen: “Regel bij iedere transfer een sterke gids die de omgeving goed kent. Hij of zij kan de best begaanbare route bepalen en u overal heen duwen.”

Rollz Motion verre reizen fietstaxi Beijng
Ook in de fietstaxi in Bejing gaat de Rollz Motion opgeklapt mee
Rollz Motion verre reizen Aguas Calientes Peru gids
Met een sterke lokale gids komt Ellen overal in haar Rollz Motion, zo ook in Peru

Zelf met uw rollator op reis

Gaat u vaak met uw rollator of rolstoel op reis? En hoe is dat u tot nog toe bevallen? Wij zijn erg benieuwd naar uw reisverhalen. Deel ze met ons op onze Facebookpagina of via het contactformulier. Via dit formulier kunt u ook meer informatie over de Rollz Motion en een verdeler bij u in de buurt opvragen.

Rollz Motion verre reizen Noorderlicht zien in Lapland
Het Noorderlicht aanschouwen in Lapland kan gewoon met de Rollz Motion