Inspirerende rollator verhalen

 

Een rollator kiezen kan een hele ervaring zijn. Het is niet altijd makkelijk om te aanvaarden dat je hulp kan gebruiken en om een rollator te vinden die écht bij jou past. Daarom besloten we om inspirerende verhalen te delen van rollatorgebruikers die uiteindelijk de juiste rollator voor hen vonden.

Janneke

 

“Ik denk dat mijn mobiliteitshulpmiddel een deel van mijn leven is. De eerste twee maanden, toen ik mijn mobiliteitshulpmiddel moest gebruiken, was het heel moeilijk. Ik wilde het niet gebruiken. Het duurde lang voordat ik me realiseerde dat de rollator me echt hielp. En het is heel goed, want ik heb mijn vrijheid terug. Ik kan de dingen doen die ik leuk vind omdat ik geen weerstand meer heb.”

“Het geeft me een stukje vrijheid terug. Ik kan doen wat ik wil. Als ik met mijn gezin naar de dierentuin ga, heb ik het niet altijd nodig. Maar als ik het niet meeneem, kan ik geen vrij nemen in de dierentuin. En op die momenten kan ik niet met mijn gezin praten. Als ik ervoor kies om hem mee te nemen naar de dierentuin, heb ik genoeg tijd om met mijn gezin te praten omdat ik dan kan gaan zitten en even kan uitrusten.”

Model: Carbon Ultralight

 

Mariska

 

“Tot 2017 was mijn leven goed. Ik had een goede baan, een liefdevolle relatie, drie kinderen en een levendig sociaal leven. Maar toen begonnen de symptomen: wankel lopen, vermoeidheid en een onzeker evenwicht. De huisarts schreef het toe aan stress en ouder worden, maar na aanhoudende klachten en mijn eigen onderzoek, stelde ik zelf de diagnose MS. De bevestiging van de neuroloog was een schok.”

“Ik begon te begrijpen dat mobiliteitshulpmiddelen geen tekenen van zwakte waren, maar hulpmiddelen voor vrijheid en onafhankelijkheid. Het keerpunt kwam toen mijn partner me kennis liet maken met de Rollz Motion, een combinatie van rollator en rolstoel. Ondanks mijn aanvankelijke aarzeling voelde ik al snel een gevoel van vrede en bevrijding.”

“De Rollz Motion Electric heeft mijn onafhankelijkheid vergroot en mijn mogelijkheden verbreed, waardoor ik niet langer beperkt word door schaamte of angst. Het besef dat ik het eerder had moeten accepteren, heeft me niet alleen fysiek gemak gegeven, maar ook een beter begrip van mezelf. Het is een cliché, maar het eerdere gebruik van mobiliteitshulpmiddelen heeft me veel energie en stress bespaard. Vandaag gaat het goed met me, stapje voor stapje.

 

Model: Rollz Motion Electric 

Hopelijk kan je je laten inspireren door deze verhalen. Ben je zelf op zoek naar een nieuwe rollator? Ga dan zeker naar onze contact pagina en dan helpen we je om de dichtstbijzijnde verdeler te vinden.