Het verhaal van Mariska: “Van schaamte naar trots”

 

Of het nu door een ernstige ziekte komt, een onverwacht ongeluk, of gewoon door het ouder worden, er komt een moment waarop alledaagse handelingen zoals jezelf verplaatsen niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Mariska ervaarde dit ook toen ze vocht tegen MS. Ze zocht naar een oplossing voor haar verminderde mobiliteit en vond die in de Rollz Motion. Ze doet hier haar verhaal.

“Mijn leven was rooskleurig tot 2017. Ik had een goede baan waar ik met veel plezier werkte, een liefdevolle relatie, drie kinderen en een levendig sociaal leven vol activiteiten. Maar in dat jaar begonnen er klachten op te treden: wankel lopen, vermoeidheid, en een onzeker evenwicht. De huisarts wees de klachten toe aan stress en ouder worden, maar na aanhoudende symptomen en eigen onderzoek vanwege mijn achtergrond als verpleegkundige, stelde ik zelf de diagnose MS vast.”

“De bevestiging van de neuroloog bracht een schok teweeg. Ik bevond me in een emotionele strijd, vastberaden om de MS te overwinnen. Ik begon met medicatie, maar de bijwerkingen waren ondraaglijk. Mijn zoektocht naar alternatieve behandelingen leidde me naar een stamceltransplantatie in juni 2021, een ingrijpende maar hoopvolle stap. Na een zwaar herstelproces en het geleidelijk aanvaarden van de realiteit van mijn situatie, begon ik te begrijpen dat hulpmiddelen niet slechts tekens van zwakte zijn, maar instrumenten voor vrijheid en zelfstandigheid.”

“Het keerpunt kwam toen mijn partner me voorstelde aan de Rollz Motion, een combinatie van rollator en rolstoel. Ondanks aanvankelijke aarzeling gaf het me al snel een gevoel van rust en bevrijding. In de zomer van 2023 omarmde ik mijn gebruik van hulpmiddelen openlijk en met trots. De Rollz Motion Electric heeft mijn zelfstandigheid vergroot en mijn mogelijkheden verruimd, waardoor ik niet langer beperkt word door schaamte of angst. Het besef dat ik eerder had moeten accepteren, bracht me niet alleen fysiek gemak, maar ook een dieper begrip van mezelf en mijn kracht om te blijven groeien.”

“Het is heel cliché maar had ik eerder gebruik gemaakt van hulpmiddelen, dit had me zoveel energie gescheeld maar ook heel veel stress. Stress doet je herstel niet goed,  het maakt je alleen maar zieker. Het mooie en het grappige is dat ik na een opleiding te hebben gevolgd om mijn ziekte te aanvaarden nu zelf ervaringsdeskundige ben geworden.”

“Het gaat goed met me,.. stapje voor stapje”

Ben jij helemaal overtuigd van de Rollz Motion? Stuur ons dan zeker een bericht via de contactpagina en dan sturen wij jou naar de dichtstbijzijnde verdeler. We wensen je er alvast heel veel plezier mee!