De voordelen van een lichtgewicht rollator

Veel rollators zijn tegenwoordig een stuk lichter dan voorheen. Een lichtgewicht rollator kent dan ook een hoop voordelen. Waarom zou u voor een lichtgewicht rollator moeten kiezen? In dit blog zetten wij alle voordelen van een lichtgewicht rollator voor u op een rij.

Wat is een lichtgewicht rollator?

Wat iemand zwaar of licht vindt, is natuurlijk per persoon anders. Over het algemeen worden rollators van maximaal 8 kilo als lichtgewicht rollators gezien. Zwaardere rollators zijn rollators van meer dan 8 kilo. Een zware rollator hoeft overigens niet per se traditioneel of ouderwets te zijn. Er zijn zowel moderne zware als lichtgewicht rollators verkrijgbaar. Het aantal lichtgewicht rollators neemt de afgelopen jaren echter een hoge vlucht. Dat heeft alles te maken met de voordelen van een lichtgewicht rollator.

De voordelen van een lichtgewicht rollator

Een lichtgewicht rollator is uitermate geschikt voor mensen die erg actief zijn. Met dit type rollator kunt u gemakkelijk drempels nemen of bergop lopen. Ook als u veel op reis gaat, is een lichtgewicht rollator ideaal. U plaatst hem zonder moeite in de wagen om mee op reis te gaan. Kortom: het gebruikersgemak van een lichte rollator is erg hoog. U bent erg wendbaar en kunt gemakkelijk zelfstandig uw rollator overal mee naartoe nemen.

Bovendien is een lichtgewicht rollator niet minder stevig dan een zware rollator. Lichtgewicht rollators worden namelijk van zeer sterke, doch lichte materialen gemaakt. Denk hierbij aan aluminium en carbon, waarvan onder andere de Let’s Fly en Carbon Ultralight rollator zijn gemaakt.

Voordelen lichtgewicht rollator Let's Fly
De Let’s Fly rollator is gemaakt van aluminium en is dus zowel licht als sterk

Laat u goed informeren over het gewicht

Denk goed na over het gewicht van uw rollator. Bij alle verdelers van de rollators van Mobio werken erkende bandagisten. Zij kunnen u goed adviseren over het gewicht van uw rollator. Op onze contactpagina kunt u nagaan waar er een verdeler bij u in de buurt is. In het Mobio assortiment vindt u zowel lichtgewicht rollators als zwaardere rollators. De rollators van Forta en TrustCare zijn bijvoorbeeld erg licht, terwijl de Rollz Motion wat zwaarder is. Zo is er voor ieder wat wils.