De ideale maat rollator

Het aankopen van een rollator is geen sinecure. Uw rollator moet ervoor zorgen dat u zich weer vrij kunt bewegen. Hierbij is het belangrijk dat u gewoon rechtop kunt lopen zoals u gewend bent. Het is daarom belangrijk dat u de juiste maat rollator aanschaft. Maar wat is de ideale maat rollator? In dit blog geven we aan waar u op moet letten bij de maat van uw rollator.

De juiste hoogte van de handvatten

Een goede rechte houding hangt samen met de hoogte van de handvatten van uw rollator. Staan deze te laag, dan moet u kromlopen. Zijn de handvatten echter te hoog, dan heeft u te weinig steun aan uw rollator. De ideale handvathoogte is ter hoogte van uw polsen. Deze hoogte kunt u opmeten door rechtop te gaan staan met uw armen langs het lichaam. Laat vervolgens de hoogte van de grond tot uw polsen opmeten. Dit is de hoogte waarop de handvatten van uw rollator moeten worden ingesteld. Veel rollators zijn verstelbaar, waardoor u de handvatten altijd op de juiste hoogte kunt instellen. Let echter op dat het handvat ook op uw gewenste handvathoogte in te stellen is. Iedere rollator heeft een andere minimale en maximale handvathoogte.

De beste zithoogte voor een rollator

Veel rollators hebben een zitje waarop u kunt rusten. Het is belangrijk dat de zitting van de rollator niet te laag is. Hierdoor is het namelijk lastiger om op te staan. Zorg er echter wel voor dat uw voeten nog plat op de grond kunnen staan. Heeft u thuis een stoel waar u goed op zit? Meet dan de hoogte van de stoelzitting tot de vloer. Zo weet u gelijk welke zithoogte prettig is voor de zitting van uw rollator. Sommige rollators hebben een verstelbare zitting. De meeste rollators hebben een flexibele zitting die zich naar uw lichaam vormt wanneer u erop zit. Er zijn echter ook rollators met harde zittingen die een wat breder zitvlak hebben. Probeer beide zitjes om te bepalen wat u het prettigst vindt. Vraag uzelf wel af hoe vaak u op uw rollator zult gaan zitten. Waarschijnlijk zult u hier vaker achter wandelen dan zitten.

De ideale maat rollator kopen

De rollators van Mobio zijn te koop bij ruim 250 verdelers in België. Ga bij een verdeler bij u in de buurt langs om samen met een deskundige bandagist de ideale maat voor uw rollator te bepalen. Hier kunt u bovendien verschillende rollators uitproberen. De ene kan wat hoger worden ingesteld dan de andere. De deskundige bandagisten bij onze verdelers zijn dagelijks met rollators bezig, waardoor zij over veel kennis en ervaring beschikken om u te adviseren. Vul het formulier op onze contactpagina in om de gegevens van een verdeler bij u in de buurt te ontvangen.