Parkinson Rollator Rollz - Mobio ergonomische en stijlvolle rollators
fr nl
Rollz Motion Rhythm + app
parkinson rollators mobio
1010RM1000 Rollz Motion Rhythm (1)
1010RM1000 Rollz Motion Rhythm detail module
1010RM1000 Rollz Motion Rhythm back (1)
Rollz Rhythm Details
Rollz Rhythm three cues, Rollz app for iOs and Android, Rollz Rhythm - square
Rollz Motion Rhythm + app
parkinson rollators mobio
1010RM1000 Rollz Motion Rhythm (1)
1010RM1000 Rollz Motion Rhythm detail module
1010RM1000 Rollz Motion Rhythm back (1)
Rollz Rhythm Details
Rollz Rhythm three cues, Rollz app for iOs and Android, Rollz Rhythm - square

Parkinson Rollator Rollz

Rollator uitgerust met een revolutionair systeem voor Parkinson patiënten


Het principe van een Parkinson Rollator

Een Parkinson rollator dient als mobiliteitshulpmiddel voor mensen die de ziekte van Parkinson hebben. De rollator is vooral nuttig voor patiënten die last hebben van het “freezing” probleem. Dat wil zeggen dat ze bij het stappen stil komen te staan, precies vastgelijmd aan de grond. Bij het vertrekken bijvoorbeeld, kan het gebeuren dat ze niet goed op gang komen. Ten slotte blijven ze stilstaan en blokkeren. Deze rollator kan in een bepaald stadium van de aandoening een adequaat hulpmiddel zijn. De Rollz Rhythm helpt bij het stappen op verschillende manieren. Deze rollator kan in sommige gevallen de mobiliteit van deze patiënten aanzienlijk verbeteren. Vergeet niet, Parkinson beïnvloedt natuurlijk niet iedereen op dezelfde manier. Sommigen zijn hiermee geholpen, anderen helaas niet.

De Rollz Rhythm heeft als optie het “rolstoelpakket“. Hiermee kan u de rollator gemakkelijk omvormen tot een rolstoel. Meer info bij de Rollz Motion rollator.

Een rollator zoals de Rollz Rhythm helpt u uw mobiliteit verbeteren. Dankzij een betere mobiliteit, kan het sociale leven in stand makkelijker in stand gehouden worden. Lees meer over het “freezing” aspect van de ziekte van Parkinson op de officiële europese website.

Het revolutionair antifreeze systeem van de Parkinson Rollator

Deze rollator gebruikt verschillende signalen om u weer op gang te helpen. Deze signalen worden in gang gezet door een knop bovenaan het handvat (zie detail foto). Elk signaal is regelbaar en kan u afzonderlijk in- en uitschakelen.

1. Een auditief signaal:

Een metronoom geeft de kadans aan om u te helpen vertrekken. Het ritme kan de trigger zijn voor sommige patiënten om te starten of verder te lopen. Dit signaal kan u wijzigen naar eigen noden in snelheid en volume.

2.  Een visueel signaal

Een groen laser-signaal op de grond helpt u focussen bij het vertrekken. Groen is de kleur die het mensenoog het best ziet. Als men een bocht neemt verandert de hoek van de laser om ook in een korte bocht dezelfde hulp te verlenen als op een recht stuk. Dit visueel signaal is zeer effectief binnen, maar (bijna) niet zichtbaar buiten.

3. Een kinesthetisch signaal

De handvaten van de Rollz Rhythm hebben een trilfunctie. Deze trillingen zijn ook weer regelbaar in frequentie en aantal.

De combinatie van deze drie signalen optimaliseren het gebruik van een rollator. Wenst u deze rollator te zien? Contacteer ons voor een verdeler in uw buurt.

Rollz Rhythm Video

Product fiche

Handleiding downloaden

 • 3 anti freeze signalen
 • Omvormbaar tot rolstoel
 • Elegant
Dit product staat op de gecertificeerde lijst van het VSB. Wat is VSB?

Specificaties


 • Gewicht: 10,6 kg
 • Breedte: 63 cm
 • Hoogte: 86 - 102 cm
 • Lengte: 63 cm
 • Zitbreedte: 45 cm
 • Zithoogte: 55 cm
 • Max gewicht: 125 kg
 • Artikelnummer: 2015RM0001

Eigenschappen


 • Auditief signaal
 • Visueel signaal
 • Kinesthetisch signaal
 • Omvormbaar tot rolstoel
 • Plooibaar
 • Elegant

Accessoires

Rollz Motion 3 in 1 kit

Rollz Motion 3 in 1 kit

Rollz Motion houder voor tas, wandelstok en rolstoelpakket

De 3-in-1 rolstoelpakkethouder van Rollz omvat twee frameclipjes en één stokklem waar het rolstoelpakket, een wandelstok èn jouw tas aan kan worden gehangen. Vanaf nu kan je je wandelstok overal meenemen met je Rollz Motion. In de stokhouder van de 3 in 1 kit past bijna elke wandelstok! past.
De 3 in 1 kit biedt jou ook nog eens de mogelijkheid om de rolstoelkit op de zitting te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je meer vrije ruimt hebt tijdens het wandelen.
Tot slot kan je vanaf nu ook al jouw boodschappen ophangen aan de frameclip!

Artikelnr. 2030RM0049

Rollz Motion sleeprem

Rollz Motion sleepremmen

Rollz Motion set van sleepremmen

Wil je graag jouw eigen loopsnelheid beïnvloeden? Dan zijn de sleepremmen van Rollz Motion de ideale oplossing! De sleepremmen zorgen namelijk voor een constante weerstand tijdens het wandelen. Je kan de sleepremmen boven de wielen aan elke kant op het frame plaatsen. Door aan de stelschroef te draaien, kan je de weerstand persoonlijk instellen. Als je de Rollz rollator om vormt tot de rolstoel, kan je de weerstand helemaal weg halen door de stelschroef losser te draaien.

Artikelnr. 1020RM0021

Rollz Motion luchtbanden pneumatiques

Rollz Motion luchtbanden

Set luchtbanden voor elke Rollz

De set Rollz Motion luchtbanden bestaat uit vier luchtbanden en een pompje. De luchtbanden nemen de schokken op die zich kunnen voort doen op oneffen terreinen. Zo ga je meer comfort ervaren tijdens het wandelen. De luchtbanden kunnen tevens geplaatst worden op elke Rollz Motion. Er wordt wel afgeraden de luchtbanden in combinatie met de sleepremmen van Rollz te gebruiken. Dit om slijtage van de onderdelen tegen te gaan.

Artikelnr. 1020RM0020

Rollz Motion rolstoelpakket kit fauteuil roulant

Rollz Motion rolstoelpakket

Rolstoelpakket voor de Rollz Rhythm

Het rolstoelpakket van Rollz bestaat uit een inklapbare zitting met rugleuning waarmee je jouw Rollz Motion rollator kan ombouwen tot een rolstoel en wederzijds. De Rollz Motion wordt standaard geleverd met dit rolstoelpakket. De voetsteunen hoor je wel nog apart te bestellen. Het rolstoelpakket past enkel op de Rollz Motion en de Rollz Motion Rhythm.

Artikelnr. 1020RM0001

Rollz Motion Flex Tray

Rollz Motion Rhythm dienblad

Dienblad voor de verschillende Rollz rollators

Het bamboe dienblad van Rollz is geschikt voor zowel de Rollz Motion, Rollz Flex, Rollz Motion Performance als de Rollz Motion Rhythm. Dankzij het dienblad kan je weer gemakkelijk jouw eten en drinken verplaatsen.

Artikelnr. 1020RA0001-RM-RF-TRAY

Rollz Motion travel cover reistas

Rollz Motion Travel Cover

Maakt jouw reis compleet

Gaat u op reis? Klap de Rollz Motion dan in en bescherm hem met de Rollz Motion Travel Cover. Hierdoor vervoert u uw rollator als één compact pakket.

Artikelnr. 1020RM0010

Rollz Motion shopper accessoire

Rollz Motion Shopper

Handige tas voor op het frame

Klik de Rollz Motion shopper op het frame van de Rollz Motion wanneer u op pad gaat. Zo kunt u uw spullen gemakkelijk en veilig meenemen.

Artikelnr. 1020RM0004

Rollz Motion cupholder bekerhouder

Rollz Motion bekerhouder

Voor flessen en bekers

In de Rollz Motion bekerhouder schuift u gemakkelijk een flesje water of koffiebeker. Zo kunt u uw drinken overal mee naartoe nemen.

Artikelnr. 1020RM0002

Vragen of meer informatie?

Stuur een bericht of neem telefonisch contact met ons op!

00 32 9 328 77 23 Stuur een bericht

Referenties

 • Pablo Carloni

  Pablo Carloni


  Met de Let’s Go Out van TrustCare kan ik weer genieten van een wandeling op het strand.

 • irene rollz flex

  Irene


  Ik zag de Rollz Flex staan en dacht: die moet het worden! In Napels hebben mijn dochter en ik een lange stadswandeling gemaakt. Dat had ik zonder deze rollator nooit kunnen doen! In die stad liggen geen twee tegels gelijk.

 • Irene Rollz Motion

  Irène


  Nu ik de Rollz Motion heb, ben ik een stuk mobieler. De rollator is erg licht en je kunt hem in één beweging inklappen. Ik denk dat het een van de beste uitvindingen is die ik in een lange tijd heb gezien voor een heleboel mensen.

Meer referenties