Dit zijn de Parkinson rollators van Mobio

Iedere doelgroep verlangt naar andere specificaties van een rollator. Dat geldt zeker voor mensen die te maken hebben met de ziekte van Parkinson. Gelukkig zijn er tegenwoordig speciale Parkinson rollators op de markt om het bewegen en stappen voor Parkinsonpatiënten mogelijk en aangenaam te maken. Wij vertellen u graag meer over de Parkinson rollators uit het gamma van Mobio en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat is een Parkinson rollator

Een Parkinson rollator ziet er vrijwel hetzelfde uit als een reguliere rollator. Parkinson rollators hebben natuurlijk wel andere specificaties. Parkinson rollators zijn speciaal ontwikkeld voor Parkinsonpatiënten zodat zij zich gemakkelijk voort kunnen bewegen, maar wel de nodige steun ervaren. Daarom speelt het gewicht van de rollator een belangrijke rol. De Parkinson rollator is zeker en vast niet te zwaar, maar biedt wel de juiste ondersteuning voor de patiënt. 

Daarnaast spelen Parkinson rollators in op het bekende fenomeen ‘freezing’. Als u iemand met Parkinson kent of zelf Parkinson hebt, weet u als geen ander dat ‘freezing’ een veelvoorkomend probleem is tijdens het stappen. Parkinson rollators maken gebruik van slimme technieken om in te kunnen grijpen wanneer ‘freezing’ zich voordoet. Hierdoor gaan Parkinsonpatiënten met een speciale Parkinson rollator met veel meer zelfvertrouwen kunnen stappen. Welke rollators deze technieken gebruiken en wat de andere specificaties zijn, vertellen wij u graag!

Fellow Parkinson: de klassieke Parkinson rollator

De Fellow Parkinson is een klassieke rollator voor Parkinsonpatiënten. Daarmee bedoelen wij dat deze rollator vooral de focus legt op haar kwaliteit en niet zo zeer op het uiterlijk van de rollator. Wellicht herkent u als Parkinsonpatiënt het probleem van te weinig steun van een lichtgewicht rollator. Het gewicht van de Fellow Parkinson rollator is 8 kg en geeft daarmee de perfecte ondersteuning tijdens het stappen. Een ander groot voordeel van de Fellow Parkinson zijn de handvaten. Deze zijn namelijk naar voren gericht, zodat u meer in de rollator stapt in plaats van erachter. Zo is deze Parkinson rollator niet enkel stevig, maar ook erg ergonomisch. 

Om ’freezing’ te bestrijden bevat de Fellow Parkinson een ’anti-freezingsysteem’. Dit systeem is geïntegreerd in de rollator. Wanneer ’freezing’ optreedt, kunt u op een knopje drukken op de handgreep. Hierdoor wordt er een visuele en auditieve prikkel geactiveerd in de vorm van een geluid en een lazer. Deze prikkel helpt u om letterlijk en figuurlijk over het ’freezing’ moment heen te stappen. U bepaalt zelf met behulp van een kastje op de rollator, dat speciaal door Mobio ontwikkeld is, of u meer baat hebt bij het geluid of de laserstreep. U kunt natuurlijk ook beide opties activeren. Zo is de Fellow Parkinson de beste begeleider als u gaat voor een klassieke en stevige rollator.Rollz Motion Rhythm: de slimme en moderne Parkinson Rollator

Kent u de Rollz Motion van Rollz? Deze rollator wordt erg gewaardeerd vanwege haar strakke en moderne uiterlijk en gebruiksvriendelijkheid. Deze rollator is nu ook speciaal verkrijgbaar voor Parkinsonpatiënten. Belangrijk om te weten is dat u de rolstoelmodule, die normaal standaard bij de Rollz Motion geleverd wordt, als optie kunt bijnemen. De zogeheten Rollz Motion Rhythm focust zich namelijk op andere aspecten die belangrijk zijn voor Parkinsonpatiënten. 

De Rollz Motion Rhythm weegt 10,6 kg en is daarmee extra stevig gebouwd. Hierdoor ervaart u altijd een zelfverzekerd gevoel van steun tijdens het stappen. De handvaten van de Rollz Motion Rhythm zijn naar voren gericht. Dit in combinatie met de extra grote achterwielen zorgen ervoor dat u altijd stabiel en rechtop wandelt. Daarnaast is de Rollz Motion Rhythm erg populair vanwege het gebruiksgemak en het strakke design. U kunt deze Parkinson rollator zonder moeite plooien tot een compact pakket. 

Deze Parkinson rollator heeft eigenlijk alles wat u verwacht van een moderne rollator. Maar wat de Rollz Motion écht uniek en hypermodern maakt, is het slimme ‘anti-freezingsysteem’. Dit systeem is net zoals bij de Fellow Parkinson geïntegreerd in de rollator. Maar het ‘anti-freezingsysteem’ van de Rollz Motion Rhythm heeft meer opties en slimme instellingen. Met één druk op de knop helpt de rollator u om over het ‘freezingmoment’ heen te stappen door ritmische tonen, een laserstreep of trilling in de handvaten. Elke persoon is uniek en daarom kunt u de prikkels individueel instellen met behulp van een handige app op uw smartphone. Naast het in- of uitschakelen van prikkels, kunt u ook de intensiteit van de prikkels instellen. Zo stelt u de Rollz Motion Rhythm echt helemaal naar uw eigen wensen in om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn wanneer ‘freezing’ zich voordoet. 

Bent u op zoek naar een moderne Parkinson rollator met de nieuwste technieken en vertrouwde ondersteuning? Dan is de Rollz Motion Rhythm de beste keuze voor u!

Parkinson rollators van Mobio 

Het doel van Mobio is om een rollator aan te bieden die het best past bij de behoefte van iedere individuele gebruiker. Daarom zijn wij grote fan van de Fellow Parkinson en de Rollz Motion Rhythm. Dankzij deze innovatieve rollators kunnen Parkinsonpatiënten vrij blijven bewegen en kunnen zij, dankzij persoonlijke hulp, over hun ’freezing’ momenten heenstappen. Een bijkomend voordeel van de Rollz Motion Rhythm is dat u deze ook kunt huren in plaats van onmiddellijk te kopen. Daardoor beweegt u niet alleen flexibel, maar zijn de aanschafmogelijkheden ook extra flexibel en helemaal van deze tijd.

Kent u iemand met Parkinson of kampt u zelf met Parkinson en wilt u graag meer informatie over één van bovenstaande rollators, de mogelijkheden of de rollators in het echt bezichtigen? Neem contact met ons op voor een verdeler bij u in de buurt.