nl
De voor en nadelen van een lichtgewicht rollator

De voor en nadelen van een lichtgewicht rollator


Veel rollators zijn tegenwoordig een stuk lichter dan voorheen. Een lichtgewicht rollator kent dan ook een hoop voordelen. Toch zijn er nog altijd mensen die voor een zwaardere rollator kiezen. Afhankelijk van uw wensen en behoeften kiest u voor een zwaardere of een lichtgewicht rollator. In dit blog leest u waar deze keuze mee samenhangt.

Wat is een lichtgewicht rollator?

Wat iemand zwaar of licht vindt, is natuurlijk per persoon anders. Over het algemeen worden rollators van maximaal 8 kilo als lichtgewicht rollators gezien. Zwaardere rollators zijn rollators van meer dan 8 kilo. Een zware rollator hoeft overigens niet per se traditioneel of ouderwets te zijn. In de rest van dit blog leest u waarom veel mensen nog altijd voor een zwaardere rollator kiezen.

De voordelen van een lichtgewicht rollator

Een lichtgewicht rollator is uitermate geschikt voor mensen die erg actief zijn. Met dit type rollator kunt u gemakkelijk drempels nemen of bergop lopen. Ook als u veel op reis gaat, is een lichtgewicht rollator ideaal. U plaatst hem zonder moeite in de wagen om mee op reis te gaan. Kortom: het gebruikersgemak van een lichte rollator is erg hoog. U bent erg wendbaar en kunt gemakkelijk zelfstandig uw rollator overal mee naartoe nemen.

Waarom zou u kiezen voor een zwaardere rollator?

Hoewel de meeste lichtgewicht rollators voldoende steun bieden, zijn zwaardere rollators natuurlijk extra stevig. Sommige mensen hebben met een lichte rollator het gevoel dat ze er zo mee wegvliegen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Mensen die veel hechten aan stabiliteit en stevigheid kiezen daarom vaak voor een zwaardere rollator.

Laat u goed informeren over het gewicht

Denk goed na over het gewicht van uw rollator. Bij alle verdelers van de rollators van Mobio werken erkende bandagisten. Zij kunnen u goed adviseren over het gewicht van uw rollator. Op onze contactpagina kunt u nagaan waar er een verdeler bij u in de buurt is. In het Mobio assortiment vindt u zowel lichtgewicht rollators als zwaardere rollators. De rollators van Forta en TrustCare zijn bijvoorbeeld erg licht, terwijl de Rollz Motion de nodige stevigheid biedt. Zo is er voor ieder wat wils.

https://australianonlinecasino1.com/play-for-real-money/