nl
F-Parkinson rollator tegen freezing bij parkinsonpatiënten

Zo kunnen parkinsonpatiënten ‘freezing’ bestrijden


Een veelvoorkomend symptoom van Parkinson is ‘freezing’. Bij freezing verstijft de parkinsonpatiënt tijdens het lopen en kan hij of zij niet verder stappen. Gelukkig is er een simpele manier om dit symptoom te bestrijden. Met een speciale Parkinson Rollator met geïntegreerde lasermodule, kunnen freezingsymptomen worden doorbroken. Ook is er een losse lasermodule voor op een gewone rollator verkrijgbaar. Hoe deze module precies werkt, leest u in dit artikel.

Wat is freezing precies?

Als u zelf parkinsonpatiënt bent of iemand met Parkinson kent, herkent u dit symptoom waarschijnlijk wel. De patiënt verstijft ineens tijdens het wandelen. Er ontstaat een blokkade tijdens het lopen, waardoor hij of zij niet verder kan stappen. Een erg vervelend symptoom. Gelukkig zijn er trucjes om met freezing om te gaan. Met deze trucjes kunt u de freezing symptomen bestrijden.

Freezing bestrijden met een visuele prikkel

Een manier om freezing te bestrijden is met visuele prikkels. Dit is precies hoe de lasermodule op de Parkinson Rollator werkt. De Parkinson Rollator van het merk Human Care beschikt over een speciale lasermodule. Wanneer een parkinsonpatiënt tijdens het lopen verstijft, kan hij met een knopje aan het handvat van de rollator de lasermodule activeren. Deze module projecteert een rode lijn tussen de wielen van de rollator, voor de voeten van de gebruiker. Wanneer de patiënt zich op deze visuele prikkel focust, kan hij op of over de rode lijn heen stappen. Wanneer dit gebeurt, is het freezing moment voorbij en kan de patiënt gewoon verder stappen.

Simpele, maar effectieve oplossing

Een lasermodule lijkt wellicht een relatief simpele oplossing, maar het blijkt vooral een zeer effectieve oplossing! Bekijk onderstaande video maar eens. Hier ziet u eerst een parkinsonpatiënt met een normale rollator verstijven. Vervolgens stapt ze met een Parkinson Rollator met lasermodule en treedt er wederom freezing op. Door middel van de laser, kan ze dit symptoom echter snel bestrijden en gewoon verder stappen. Een prachtige uitvinding!

 

Parkinson Rollator of losse lasermodule

Er zijn voor parkinsonpatiënten twee manieren om van de voordelen van de lasermodule te genieten. Zij kunnen ervoor kiezen om de Parkinson Rollator aan te schaffen. Het voordeel hiervan is dat de lasermodule reeds op deze rollator geïnstalleerd is. Een andere optie is om de lasermodule los te bestellen en zelf op uw rollator te installeren. De lasermodule past namelijk op iedere rollator, dus als u al een rollator heeft, hoeft u hier geen nieuwe rollator voor aan te schaffen. Wenst u meer informatie over de Parkinson Rollator, de lasermodule voor op uw rollator of een verdeler bij u in de buurt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!