3 punten waarop u moet letten bij een tegemoetkoming voor uw rollator - Mobio ergonomische en stijlvolle rollators
fr nl
3 punten waarop u moet letten bij een tegemoetkoming voor uw rollator

3 punten waarop u moet letten bij een tegemoetkoming voor uw rollator


Een rollator helpt u om nog zelfstandig te bewegen. De aanschaf van een rollator is echter niet gratis. In sommige gevallen is het echter wel mogelijk om een tegemoetkoming van uw mutualiteit of zelfs volledige terugbetaling voor uw rollator te ontvangen. Wilt u hiervoor in aanmerking komen? Let dan goed op de volgende 3 punten.

1.    Alleen gecertificeerde loophulpmiddelen komen in aanmerking voor tegemoetkoming of terugbetaling

Het RIZIV heeft een lijst opgesteld met gecertificeerde loophulpmiddelen. Alleen voor rollators die in deze lijst zijn opgenomen, kunt u een tegemoetkoming of terugbetaling van uw mutualiteit ontvangen. Alle rollators die Mobio distribueert, zijn in de lijst van het RIZIV opgenomen. Met een Mobio rollator zit u dus altijd goed.

2.    Uw leeftijd bepaalt hoe vaak u in aanmerking komt voor tegemoetkoming of terugbetaling

Ook als u een nieuwe rollator nodig heeft, kunt u in aanmerking komen voor tegemoetkoming of terugbetaling via uw mutualiteit. Let er echter wel op dat het afhangt van uw leeftijd wanneer u weer in aanmerking komt hiervoor.

  1. Bent u jonger dan 65 jaar? Dan komt u iedere 4 jaar in aanmerking voor tegemoetkoming of terugbetaling.
  2. Bent u ouder dan 65 jaar? Dan kunt u iedere 6 jaar in aanmerking komen voor tegemoetkoming of terugbetaling vanuit uw mutualiteit.

3.    Laat een medisch voorschrift voor een mobiliteitshulpmiddel invullen door uw arts

Wanneer uw arts vindt dat u een mobiliteitshulpmiddel kunt gebruikten, kan hij of zij bijlage 19 van het medisch voorschriftdocument voor u invullen. Hiermee kunt u naar een erkend bandagist om samen een geschikt mobiliteitshulpmiddel voor u uit te zoeken. Hij of zij voorziet u van professioneel advies waardoor u de beste rollator voor uw behoeften kunt uitkiezen. Hij of zij kan u ook helpen bij de administratie voor het terugvragen van (een deel van) de kosten voor uw rollator. Op onze contactpagina kunt u de contactgegevens van een erkende bandagist bij u in de buurt opvragen.